October, 2010

Digitale Bouw Bibliotheek

BIM gaat over informatie, informatie die telkens veranderd als een volgende stap wordt gemaakt in het proces. Wat we nodig hebben in bouwend Nederland is een goede bibliotheek. die deze stappen kan maken en veel CONTENT heeft!
In mijn blog over de BIM case week heb ik al eens eerder aangegeven dat het altijd weer draait om content, content en nog eens content terwijl de theoretische kaders klaar staan!

Afgelopen donderdag mocht samen met andere BIM specialisten een kijkje nemen bij de twee snoeken. Ze lieten ons zien hoe Arkey en ASD bibliotheek samen tot een BIM model komen. Ik kwam later binnen maar kan je zeggen de manier hoe nu met BIM om wordt gegaan binnen Arkey is toch heel anders dan de laatste keer (twee jaar geleden) kreeg te zien. Het werkt! 3D, parametrisch, non redundant, IFC alles erop en eraan. Daar lag een bibliotheek ter grondslag die ik altijd wel mooi vond maar bijna alleen in zijn volle omvang binnen Arkey gebruikt kon worden. De combinatie ASD en Arkey kan je wel van zeggen dat het BIM software is.

Maar nu komt het; Het digitale huis is een opstap tot een veel betere Digitale Bouw Bibliotheek. Ook die kregen we te zien. EINDELIJK een bibliotheek met CONTENT!!
meer…

October 17, 2010 door Carl-Peter

Laat een opmerking achter

Gerelateerde categoriën:
BIM