Warning: Use of undefined constant SHAREPOST_INIT - assumed 'SHAREPOST_INIT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/bouwquest.nl/httpdocs/wp-content/plugins/share-post/share-post.php on line 24 BouwQuest | 2009 | April

April, 2009

Actie en besluitenlijst: Distributie centrum met kantoor Ede

Het gebruik van actie- en besluitenlijsten over alle vergaderingen heen hebben we gekoppeld aan het Revit model van het onderstaande distributie-centrum waar we (HartmanBouwVisie en BouwQuest) samen mee werken.
De koppeling van de data objecten aan de actie en besluitenlijsten hebben we gemaakt met woorden die in de data objecten van Revit waren opgenomen. In plaats van 22X (NLsfB code) hebben gewoon woorden als “binnenwanden”, “verplaatsbare binnenwanden” en “metalstudwanden” gebruikt. De link is dan snel gelegd met de actie- en besluitenlijst waar deze woorden weer terug komen in de besluitenlijst.

Simpel toch? De actie- en besluitenlijst staat in excel. Het revitmodel genereert sheets die gesorteerd kan worden op de woorden. Niet duidelijk neem eens contact op, dan leggen we het je uit.

We werken nu aan een actie- en besluitenlijst in Filemaker Pro die via ODBC realtime aan Revit hangt.
Zie ook deze PDF uit 2005 die ik op het internet vond waar Revit aan e-specs (zeg maar een soort STABU) wordt gekoppeld.

Distributie centrum Ede

Doorsnede van de hallen

terreintekening distributie centrum

Terreintekening

Kantoor met hallen

Distributie centrum (in bestekfase)

April 24, 2009 door Carl-Peter

Comments Off on Actie en besluitenlijst: Distributie centrum met kantoor Ede

Gerelateerde categoriën:
Architectuur

Implementatie BIM op het architectenbureau

De ontwikkeling van bouwinformatiemodellen (BIM) is één van de belangrijkste technische innovaties in de bouwsector met een grote toekomstwaarde. De invoering van BIM heeft consequenties voor alle partners in het ontwerp- en bouwproces en vooral voor architecten. Bim zal gevolgen hebben op financieel gebied maar ook op de wijze van werken op een bureau en de inrichting van het ontwerpproces. Het is voor architecten een uitdaging om de noodzakelijke veranderingen zo door te voeren en BIM zo toe te passen dat de voordelen optimaal kunnen worden benut.

In samenwerking met de BNA Academie hebben we een seminair georganiseerd. Het doel van het seminar is een beeld te schetsen van de wijze waarop de implementatie van BIM en de veranderingen die dat met zich meebrengt vorm kunnen krijgen, voor welk softwarepakket ook wordt gekozen. Aan de orde komen onder meer vragen als:

– Wat is BIM en is BIM te koop?

– Welke ontwikkelingen mogen we rondom BIM verwachten?

– Hoe kan BIM op het architectenbureau worden geïmplementeerd?

– Welke rol heeft een architect, projectmanager, tekenaar et cetera bij het gebruik van BIM?

– Wat is de rolverdeling in het bouwproces en welke gevolgen heeft dat?

– Wat is de teruggang van de productiecapaciteit tijdens het implementatie- en leerproces?

– Welke verbetering van de efficiency is naderhand te bereiken?

We maken in de seminar gebruik van het boek: “BIM Handbook” a Guide to Building Information Modeling for Owners, Managers, Designers, Engineers, and Contractors

handbook-bim

Tijdens het seminar zal ook steeds een architect uit de regio aan het woord komen die ervaring heeft met het werken met BIM.

De seminars worden gehouden op 21 april in Zwolle, op 23 april in Rotterdam, op 12 mei in Amersfoort en op 19 mei in Eindhoven.

Voor opgave zie www.bna-academie.nl

De presenatie kan je zien op mijn Linkedin profiel: onder status staat een link naar de slideshare presentatie.
Kan hem niet vinden stuur dan een mail naar mijn mailadres die vermeld staat onder tabblad contact

April 14, 2009 door Carl-Peter

Comments Off on Implementatie BIM op het architectenbureau

Gerelateerde categoriën:
Bouwblog
Bouwtechniek
Ontwerpmanagement
Revit